Парламентът наложи мораториум на определени действия на държавните органи.За проекта на

...
Парламентът наложи мораториум на определени действия на държавните органи.За проекта на
Коментари Харесай

Парламентът наложи мораториум върху решенията на правителството в оставка

 Парламентът наложи мораториум на избрани дейности на държавните органи.

" За " плана на решение гласоподаваха единомислещо 151 народни представители. Предложението за мораториум бе направено от лидерката на Българска социалистическа партия и от шефката на депутатите от " Изправи се! Мутри вън " Мая Манолова.

Депутатите гласоподаваха плана за налагане на мораториум върху някои дейности на държавното управление

Народното събрание наложи мораториум върху възлагането на концесии, в това число установяване на концесионни хонорари, вдишване и даване на държавни заеми и други.

Мораториумът визира също осъществяването на разпоредителни покупко-продажби с недвижимо и движимо имущество, включително на държавните лечебни заведения за болнична помощ, избора или назначението на лица, заемащи висши обществени длъжности по смисъла на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, и назначенията в държавната администрация.

" Ако желаете да спрете всички концесии, всички покупко-продажби, всички назначения, трябва да извършите държавно управление, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите несъответстващи изявления от всички страни. Намираме се в здравна рецесия, в обществени и стопански усложнения. Намираме се на ръба на политическа рецесия, тъй като никой от вас не е споделил договаря ли сега за някакво държавно управление ", обърна се Тома Биков от ГЕРБ към опозицията, която има болшинство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР